sâmbătă, 21 martie 2015

Este falsificat Ioan 10:38? Nu!

Este falsificat textul "Tatăl este în Mine şi Eu sunt în Tatăl." Ioan 10:38? In original ar fi fost ""Tatăl este cu Mine şi Eu sunt cu Tatăl."?

Dumnezeu - prin duhul sau - este in toti credinciosii adevarati, dintre care cel mai insemnat este Fiul sau unic-nascut, in care Dumnezeu locuieste in sens plenar, gasindu-si toata placerea in el... Duhul sau este liantul ce te face sa fi in Dumnezeu si Dumnezeu sa fie in tine.

Efeseni 4:
6 Este un singur Dumnezeu şi Tată al tuturor (inclusiv al Fiului), care este mai presus de toţi (inclusiv de Fiul), care lucrează prin toţi (credinciosii) şi care este în toţi (credinciosii).

Nu cred ca textul este falsificat in punctele aratate de tine. In cele mai vechi manuscrise nu exista sectiunea cu femeia prinsa in curvie si intr-un manuscris din sec IV nu exista ultimul capitol. Exista patru sau cinci redari diferite la Ioan 1:1 si doua redari diferite la Ioan 1:3.

Textul este explicabil foarte usor:
1Ioan 4:13
Cunoaştem că rămânem în El şi că El rămâne în noi prin faptul că ne-a dat din duhul său.
Şi noi am văzut şi mărturisim că Tatăl a trimis pe Fiul ca să fie Mântuitorul lumii.
Cine va mărturisi că Ieshua este Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu rămâne în el, şi el în Dumnezeu.
Şi noi am cunoscut şi am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu faţă de noi. Dumnezeu este dragoste; şi cine rămâne în dragoste rămâne în Dumnezeu, şi Dumnezeu rămâne în el.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.