duminică, 25 februarie 2018

Trilogie pro Exod 20:3 "Să nu ai alţi dumnezei afară de mine" Exod 20:3

"Sfinţii ocrotitori" nu ştiu nimic şi nu pot face nimic, pentru ca sunt morţi până la înviere

"Să nu ai alţi dumnezei afară de mine" Exod 20:3
Ce este un dumnezeu? În lumea antică un dumnezeu era considerat un "patron" peste o activitate sau lucru, cineva care poate ajuta în domeniul peste care era considerat patron, dacă i se aducea închinare. La fel sunt consideraţi şi sfinţii în teologia catolico-ortodoxă.


DEX: PATRÓN2 ~oánă (~óni, ~oáne) m. și f. 1) (în Roma antică) Patrician care avea sub protecție oamenii liberi dintr-o clasă socială inferioară, numiți clienți. 2) Proprietar al unei întreprinderi (comerciale, industriale) care folosește muncitori salariați. 3) rel. Sfânt considerat drept ocrotitor al unei persoane, al unei biserici sau al unei colectivități care îi poartă numele. 4) înv. Persoană ocrotitoare. /<lat. patrinus, fr. patron, germ. Patron  

În cărtile ce le prezint în linkurile de mai jos, adeveresc această poruncă sfântă şi în ce priveşte pe sfinţii care au murit:
"Să nu ai alţi dumnezei afară de mine" Exod 20:3

Mesajul biblic este deosebit de simplu: Dacă cei morţi nu mai trăiesc, n-ai la cine apela, în afară de Dumnezeu.
Prin aceste scrieri doresc să ajut pe credincioşii catolici şi ortodocsi, prin puterea adevărului sfinţitor şi eliberator de erori, în spatele cărora se află nu pur şi simplu o eroare de judecată umană, ci o lucrare vicleană a Celui Rău, Satan Diavolul, care a împins oamenii în aceste erori.

Matei 13:19. Când un om aude Cuvântul privitor la Împărăţie, şi nu-l înţelege, vine cel viclean şi răpeşte ce a fost semănat în inima lui. Acesta este sămânţa căzută lângă drum.

Timotei 4:1. Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de (dreapta) credinţă, ca să se alipească de duhuri înşelătoare şi de învăţăturile dracilor,  

Sper şi mă rog lui Dumnezeu Tatăl, prin Domnul nostru Isus Christos, că această trilogie va fi o mână ajutătoare întinsă credincioşilor protestanţii şi neoprotestanţii, pentru a fi folosită cu folos în dialogul lor cu membrii bisericilor ortodoxe şi catolice.

Scrierile de mai jos nu sunt scrise pentru a motiva necredinţa şi nu sunt împotriva Bibliei, ci împotriva manipulării ei.

Murim sau nu murim? Ce spun Dumnezeu şi Satan, în cea mai veche controversă?
http://sufletulestemuritor.blogspot.ro/2013/07/practica-adaosurilor-la-textele.html

A făcut parte predica "Bogatul nemilostiv şi săracul Lazăr" din Evanghelia după Luca?
http://sufletulestemuritor.blogspot.ro/2013/07/cat-ne-putem-permite-sa-ne-incredem-in.html

Cum a fost dus de nas împăratul Saul de femeia din En-Dor?
http://sufletulestemuritor.blogspot.ro/2014/07/cum-fost-dus-de-nas-imparatul-saul-de.html


Vă doresc o lectură binecuvântată!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu