luni, 12 septembrie 2022

Matei 28:19 – Autenticitate, Versiunea lui Augustin din Ioan 17:3, un exemplu de fals doctrinar

În numele LUI națiunile își vor pune speranța Matei 12:21

veți fi urâți de toate națiunile din cauza numelui MEU. Matei 24:9

Du-te, căci el este un instrument ales de-al meu, ca să poarte numele MEU înaintea neamurilor Fapte 9:15

pocăința pentru iertarea păcatelor va fi proclamată în numele LUI tuturor națiunilor Luca 24:47

Pocăiți-vă și botezați-vă, fiecare dintre voi, în numele lui ISUS HRISTOS. Fapte 2:38

 nu fuseseră botezaţi decât în ​​numele DOMNULUI ISUS. Fapte 8:16

oricine crede în El primește iertarea păcatelor prin numele SĂU.... a poruncit să fie botezați în numele lui ISUS HRISTOS. Fapte 10:43,48

au fost botezați în numele DOMNULUI ISUS. Fapte 19:5

 Ridică-te, fii botezat și spală-ți păcatele, chemând numele LUI. Fapte 22:16

am primit har și apostolie pentru a chema toate neamurile la ascultarea care vine din credință de dragul numelui Său. Romani 1:5

Sau nu știți că toți cei care am fost botezați în HRISTOS ISUS am fost botezați în moartea LUI? Romani 6:3

Pavel nu a fost crucificat pentru tine, nu-i așa? Sau ai fost botezat în numele lui Pavel?

1 Corinteni 1:13

orice veți face, fie cu cuvântul, fie cu fapta, faceți totul în numele Domnului ISUS, mulțumind lui Dumnezeu Tatăl prin EL Coloseni 3:17

Numele lui Isus înseamnă Iehowah (Dumnezeu) mântuiește. El este mântuirea Dumnezeului său, Mântuitorul Dumnezeul său l-a înviat.

 

Astăzi mulți sugerează că originalul Matei 28:19 a fost „în numele meu (ISUS)”, bazat pe armonia Bibliei și sursele antice de la episcopul Eusebiu, episcopul Aphraates Sirianul și alții.

 

Dacă citirea „în numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh” este ceea ce li s-a poruncit celor unsprezece ucenici ai lui Isus să facă, atunci de ce nu există nicio dovadă că au făcut vreodată ceea ce a poruncit El și de ce există doar dovezi care indică faptul că ucenicii lui Isus au procedat altfel? Mai mult, de ce există și dovezi contextuale și interne care sugerează cu tărie că Matei nu a scris niciodată aceste cuvinte?

 

Dar există dovezi că acest lucru ar fi putut fi făcut? Da. Sunt multe astfel de cazuri. Iată doar unul dintre ele mai jos.

 

Savanții au arătat că în antichitate au existat multe încercări de a modifica textul pentru a suna conform doctrinelor elaborate. Acesta este cazul lui Augustin din Hipona (Africa de Nord, (354 – 430)), care a vrut ca Ioan 17:3 să fie schimbat pentru a spune că Tatăl și Isus este singurul Dumnezeu adevărat. Din fericire, nu i-a reuşit "fenta", însă dacă biserica i-ar fi dat liber la ceea ce dorea el, atunci s-ar putea să fim blocați cu asta la fel ca Matei 28.19. Şi Augustin nu este singurul caz. Din sursele antice azi știm cu siguranță că trinitarienii au avut în minte să modifice Scripturile. Nu există nicio îndoială acum că evreii au modificat și Psalmul 110.

 

Declarație despre Augustin

Părinții Niceni și Post-Niceni, seria 1, vol.7, Sf. Augustin: Prelegeri sau Trac¬tate despre Evanghelia După Sfântul Ioan, tratat CV, capitolul XVII.1-5, paragraful 3, tradus în engleză de reverendul John Gibb, D.D.

Iată cuvintele: „Și aceasta”, adaugă Isus, „este viața veșnică, ca să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, și pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu.” Ordinea potrivită a cuvintelor este: „Ca să Te cunoască pe Tine și pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis, ca singurul Dumnezeu adevărat”. Prin urmare, Duhul Sfânt este înțeles și el, pentru că El este Duhul Tatălui și al Fiului, ca iubire substanțială și consubstanțială a ambilor. Căci Tatăl și Fiul nu sunt doi dumnezei, nici Tatăl și Fiul și Duhul Sfânt sunt trei dumnezei; dar Treimea însăși este singurul Dumnezeu adevărat.”

Mulți nu au auzit niciodată despre acest fapt interesant despre Augustin. Faptul că oamenii apără aceste versete modificate ale Bibliei făcute pentru a fi în armonie cu doctrina, este trist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu