miercuri, 1 martie 2023

Este masturbarea un păcat conform Bibliei?

 

Este masturbarea un păcat conform Bibliei?

Despre "malahii" (malahie)

Har şi pace tuturor de la Dumnezeu Tatăl, Creatorul şi Legiuitorul iubitor al omenirii şi de la Domnul şi Mântuitorul nostru Isus Christos, Fiul Său!

În 1 Corinteni 6:9 apare cuvântul μαλακοὶ „malahii”, care înseamnă cei care se masturbează.

Aşadar, Biblia menţionează în mod specific masturbarea ca fiind un păcat grav şi este condamnată sever:

Nu vă amăgiţi: ... nici cei care se masturbează ... nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu (1Corinteni 6:9) GBV2001

Malahienii sau malahii conform DEX sunt cei care se autosatisfac sexual (se masturbează) şi astfel termenul poate fi aplicat ambelor sexe.

Cum a fost înţeles acest cuvânt în antichitate?

În scrierile lui Ioan Hristostomul malakia are sensul de masturbare, a se vedea vezi Epitimia lxxiii. Ioan Gură de Aur, cunoscut și ca Ioan Hrisostom (în greacă Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος, n. 347 în Antiohia – d. 407), a fost arhiepiscop de Constantinopol, fiind onorat cu titlul de doctor la Bisericii, datorită multiplelor sale cunoştinţe teologice.

În Ţările Române prin „malahie” s-a înţeles „masturbare”: Pravila de la Govora (1640), Îndreptarea legii (1652) şi Antim Ivireanul.

Să vedem câteva traduceri:

DC 1Cor 6 9 Nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă înşelaţi în privinţa aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiţii,

BOR 1Cor 6 9 Nu stiti, oare, ca nedreptii nu vor mosteni imparatia lui Dumnezeu? Nu va amagiti: Nici desfranatii, nici inchinatorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomitii,

GBV2001 1Cor 6. 9. Nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă amăgiţi: nici curvarii, nici idolatrii, nici adulterii, nici cei care se masturbează, nici homosexualii, 10. nici hoţii, nici lacomii de bani, nici beţivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreţii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu.

 

De ce este păcat masturbarea?

Deoarece Dumnezeu a creat sexul pentru a-l întrebuinţa în căsătorie, nu de unul singur. Dumnezeu ştie mai bine, ce este bine sau rău pentru noi. Încrede-te în el şi nu te masturba! Păcatul acesta are multe efecte nocive şi nesănătoase, atât pentru trup, cât şi pentru minte. Dumnezeu prin apostolul Pavel ne arată că acest păcat este unul grav, care face ca toţi cei care îl practică şi nu se pocăiesc să nu intre în împărăţia lui Dumnezeu. Dacă ai ajuns timpul în care ţi se trezesc instinctele sexuale, caută de vezi care este motivul lor şi cum poţi să faci cel mai bine ca să le biruieşti, până la căsătorie. Dumnezeu a binecuvântat relaţiile intime între sexe opuse, între un bărbat şi o femeie, şi doar în cadrul căsătoriei.

Dacă vrei binecuvântarea din partea lui Dumnezeu, fereşte-te de orice formă a păcatului.

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu