joi, 13 august 2020

Cu Cine a vorbit Creatorul la crearea omului?




Dar pe Acela care a fost făcut "pentru puţină vreme mai prejos decât îngerii", adică pe Isus, Îl vedem "încununat cu slavă şi cu cinste" din pricina morţii pe care a suferit-o; pentru ca, prin harul lui Dumnezeu, El să guste moartea pentru toţi. (Evrei 2:9)

Să comparăm Evrei 2:9 cu un alt text: Astfel, fiindcă avem un Mare Preot însemnat, care a străbătut cerurile - pe Isus, Fiul lui Dumnezeu - să rămânem tari în mărturisirea noastră. (Evrei 4:14).

Sau cu un text şi mai clar: căci M-am coborât din cer ca să fac nu voia Mea, ci voia Celui ce M-a trimis. (Ioan 6:38)

Şi acum să ne întoarcem la Geneza 1:26. Apoi Dumnezeu a zis: "Să facem (plural dual) om după chipul Nostru (plural dual), după asemănarea Noastră (plural dual); el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ."

Ebraica are două forme de plural, dualul şi multiplu (mai mult de doi). Faptul că aceste cuvinte: să facem, nostru, noastră sunt formulate la plural dual, exclud ideea că Creatorul ar fi vorbit tuturor îngerilor, lăsând ideea că a vorbit cu o singură fiinţă, Fiul său ceresc (Ioan 1:1-3).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu