joi, 20 august 2020

Nu există armonie în Biblie, decât atunci când foloseşti toată Biblia


Har şi pace tuturor de la Dumnezeu Tatăl şi de la Domnul şi Mântuitorul nostru Isus Christos!

Nu există armonie în Biblie, decât atunci când foloseşti toată Biblia

Vechiul Testament este o piesă importantă a Bibliei. Nu o să poţi înţelege bine Biblia, dacă nu o citeşti în întregime.

Iată un exemplu:
O colega de la locul de munca, ortodoxă, care merge la biserică, m-a intrebat ieri, cum s-au înmulțit oamenii dacă Adam şi Eva au avut doar doi copii, pe Cain şi pe Abel?
I-am explicat că în Bible scrie că Adam şi Eva au mai avut copii, fii şi fiice, nu numai pe aceştia doi. Apoi, aceştia s-au căsătorit între ei, de aceea scrie că Dumnezeu a făcut neamul oamenilor dintr-un singur sânge. Astfel toţi oamenii sunt fraţi, chiar dacă culoarea pielii diferă.
Geneza 4:17. Cain s-a împreunat cu nevasta sa; ea a rămas însărcinată şi a născut pe Enoh. El a început apoi să zidească o cetate şi a pus acestei cetăţi numele fiului său Enoh.
Genesa (Facerea) 5
1. Iată cartea neamurilor lui Adam. În ziua când a făcut Dumnezeu pe om, l-a făcut după asemănarea lui Dumnezeu.
2. I-a făcut parte bărbătească şi parte femeiască, i-a binecuvântat şi le-a dat numele de "om", în ziua când au fost făcuţi.
3. La vârsta de o sută treizeci de ani, Adam a născut un fiu după chipul şi asemănarea lui şi i-a pus numele Set.
4. După naşterea lui Set, Adam a trăit opt sute de ani; şi a născut fii şi fiice.
5. Toate zilele pe care le-a trăit Adam au fost de nouă sute treizeci de ani; apoi a murit.
Apostolul Pavel confirmă această relatare, deoarece scrie:
Fapte 17:26. El a făcut ca toţi oamenii, ieşiţi dintr-unul singur, să locuiască pe toată faţa pământului; le-a aşezat anumite vremuri şi a pus anumite hotare locuinţei lor,

Iată de ce cineva a sumarizat importanţa citirii Bibliei întregi astfel: "Nu există armonie în Biblie, decât atunci când foloseşti toată Biblia."
Toate sectele care au respins această parte a Sfintelor Scripturi, sau au neglijat-o, au căzut pradă unor interpretări închipuite, neputând înţelege cu adevărat cele scrise în Noului Testament.

Aud deseori această întrebare de la oamenii care nu citesc Vechiul Testament. Ce credeti, e bine sau nu, ca sa citim si aceasta parte a Bibliei?
Dacă aveti întrebări importante cu privire la Vechiul Testament, nelămuriri, întrebări despre traduceri, sau ştiţi de texte care nu sunt traduse corect, vă invit să le dezbatem.
Fiţi binecuvântaţi!


Pentru cei care doresc să ne edificăm împreună, vă invit în grupul Biblia De Studiu pe Facebook:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu