vineri, 10 mai 2024

SEMNELE SFÂRŞITULUI 4

 

STIINŢA ÎN SLUJBA CREDINCIOŞILOR

 

Domnul Isus a arătat clar că va veni o vreme când înainte de revenirea Sa, se vor produce nişte semne importante de avertizare.

 

Matei 24:

29. Îndată după acele zile de necaz "soarele se va întuneca, luna nu-şi va mai da lumina ei, stelele vor cădea din cer, şi puterile cerurilor vor fi clătinate." ...

32. De la smochin învăţaţi pilda lui: când îi frăgezeşte şi înfrunzeşte mlădiţa, ştiţi că vara este aproape.

33. Tot aşa, şi voi, când veţi vedea toate aceste lucruri, să ştiţi că Fiul omului este aproape, este chiar la uşi.

 

În era noastră modernă zeci şi zeci de telescoape din întreaga lume urmăresc cerul cu atenţie şi orice eveniment ceresc poate fi prezis cu mulţi ani înainte ca să se întâmple. Astfel meteoriţii şi asteroizii cu risc mare de impact pot fi depistaţi şi anunţati.

AŞADAR, DESCOPERIRILE ŞTIINŢEI NE POT INDICA CÂND VOR LOVI ROIURILE DE STELELE DISTRUGĂTOARE (stelele căzătoare) PLANETA PĂMÂNT.

 

În presa internaţională circulă de mult ştirea, că anumiţi asteroizi ar putea fi periculoşi. De exemplu, începând cu anul 2004 în presa internaţională se spunea că asteroidul poreclit APOPHIS în traducere „Distrugătorul” ar putea lovi pământul, deşi mai recent oamenii de știință afirmă că "Există o șansă de 1 în 100000 pentru coliziune." Totuşi, dacă s-ar întâmpla, experţii din Mass-media mai spun că „Pentru aşa ceva nu există apărare” – adică oamenii nu au încă tehnologia necesară pentru a se putea apăra de un asemenea cataclism ce ar veni din sfera cosmică.

Apophis ar putea spulbera un oraş cât Parisul şi ar putea face o ţară cât Franţa un deşert mortal pentru mulţi ani. În plus, norii de fum radioactiv intraţi în contact cu norii de apă, ar produce pagube prin ploaia acidă în alte părţi ale lumii, fiind purtaţi de vânt. La fel de periculos, s-ar putea crea un cutremur imens, care ar putea produce pagube imense atât pe sol, cât şi în apă (ţunami, valuri uriaşe, alunecări de teren, modificări cursuri de râuri şi rupere de baraje de ape).


Totuşi, există savanţi şi experţi media mai puţin optimişti şi cred că 1 din 100000 înseamnă calmarea oamenilor, probabilitatea reală poate fi de cel puțin 1 la 50k, sau chiar mai mică având în vedere zona numită „keyhole”. 1K = 1000, adică 50k reprezintă de fapt 50000. În plus oamenii de ştiinţă încă nu au putut da un răspuns liniştitor, cum se va comporta acest asteroid în spaţiul numit „Gaura Cheii” (Keyhole), aceasta fiind legată de intrarea asteroidului în spaţiul de gravitaţie al pământului în 2036, când va trece la doar 7 sau 8 km de suprafaţa pământului – calculaţi de la nivelul mării.

Viteza acestui asteroid este de aproximativ 4,658 km/s şi poate trece prin atmosfera Pământului în 2 secunde, dacă gravitaţia pământului nu îl trage în jos. Marea întrebare - ce se repetă - este cum se va comporta el în zona de gravitaţie al pământului... şi ce vor face savanţii când îşi vor da seama că estimările lor au fost greşite. Vor avea pe conştiinţă milioane de oameni morţi, posibil miliarde...

Asteroidul (99942) Apophis face parte din categoria asteroizilor potențial periculoși, aceștia fiind numiți și Potentially Hazardous Asteroids (PHAs). Un asteroid este numit „potențial periculos” dacă îndeplinește în același timp două condiții.

„Prima condiție este ca distanța minimă între orbita asteroidului și orbita Pământului să fie mai mică de 7,5 milioane de kilometri, ceea ce înseamnă aproximativ 19,5 distanțe Pământ-Lună, iar a doua condiție este ca diametrul asteroidului să fie mai mare de 140 de metri”, explică reprezentanții Observatorului Astronomic de la Galați.

O ultimă remarcă ar fi legată de relaţia dintre un asteroid şi fenomenul ceresc numit “ploaia de stele”. O astfel de ploaie de stele se crează atunci când un asteroid intră în atmosferă şi expodează. Cu cât este mai mare un asteroid, cu atât ploaia de fragmente din acest asteroid, numiţi meteoriţi, va fi mai mare. Şi după cum se spune, deseori un asteroid nu călătoreşte singur, ci este ca o regină dintr-un stup de albine care este în mijlocul roiului...

Exact la o astfel de ploaie de stele se referă şi profeţiile Bibliei, când ne avertizează de mare ploaie de stele care va veni:

Apocalipsa 6:12. Când a rupt Mielul pecetea a şasea, m-am uitat şi iată că s-a făcut un mare cutremur de pământ. Soarele s-a făcut negru ca un sac de păr, luna s-a făcut toată ca sângele,

13. şi stelele au căzut din cer pe pământ, cum cad smochinele verzi din pom, când este scuturat de un vânt puternic.

14. Cerul s-a strâns ca o carte de piele pe care o faci sul. Şi toţi munţii şi toate ostroavele s-au mutat din locurile lor.

15. Împăraţii pământului, domnitorii, căpitanii oştilor, cei bogaţi şi cei puternici, toţi robii şi toţi oamenii slobozi s-au ascuns în peşteri şi în stâncile munţilor.

16. Şi ziceau munţilor şi stâncilor: "Cădeţi peste noi şi ascundeţi-ne de faţa Celui ce şade pe scaunul de domnie şi de mânia Mielului;

17. căci a venit ziua cea mare a mâniei Lui, şi cine poate sta în picioare?"

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu