luni, 4 martie 2024

Cartea istorică-biblică “DEZLEGAREA TAINELOR" - Despre Antichrist (10)

 

Capitolul X

Ultimul “dumnezeu” nebun

-      Va fi confirmat în viitor sută la sută - Nu poţi să fii un dumnezeu, dacă eşti om

 

Ce spune profetul Daniel despre Antichrist?

Daniel capitolul 7

 

Profetul Daniel a profeţit că în timpul sfârşitului se va ridica pe scena istoriei un VIP-ul politic ateu, care va conduce lumea împotriva lui Dumnezeu.

- VIP înseamnă “very important person”, persoană foarte importantă.

 

E la modă să fii la modă. Unii cred că este un avantaj să fii la modă, să fii în trend cu moda şi acţionează ca atare. Asta îmi aminteşte de povestea Hainele Cele Noi Ale Împăratului, de Hans Christian Andersen. Azi mâine ne vom trezi că numai copii vor mai avea curajul să înfrunte o himeră sau alta dacă aceasta va fi la modă.

 

Somnul raţiunii, naşte monştrii

 

Ca şi în povestea lui Andersen, poate veni un şarlatan sau o clasă de şarlatani de primă mână, care să profite de pe urma credulităţii oamenilor şi să-şi instituie propria lor hegemonie intelectuală, economică şi politică peste semenii lor, înrobindu-i într-o formă sau alta. Şi tocmai despre un astfel de mare şarlatan vorbeşte Cartea Profetului Daniel, care va aboli democraţia, precum şi legile şi obiceiurile etico-morale scrise şi nescrise ale democraţiei, moştenite din neam în neam şi va instaura monarhia lui absolutist-utopistă de tip science fiction. Ca oricui tiran, îi va păsa de oameni cât negru sub unghie. Orice opoziţie cât de mică va fi aspru sancţionată, iar cele mari, vor aduce pedeapsa capitală. El şi acoliţii lui se vor bucura că de acum se pot juca dea dumnezeu, până ce vor pune în pericol însăşi existenţa oricărei vieţi pe planeta Pământ.

 

Studiind această profeţie, creştinii din primul secol, au numit acest personaj ambiţios şi nespus de arogant cu supranumele de “Antichristul”.

 

Conform profeţiei, Anticristul este o persoană forte importantă, un VIP POLITIC de talie mondială care trebuie să apară la sfârşit, ca Lider Politic Suprem (un fel de viitor preşedinte al omenirii, cu puteri absolute, dictator):

Daniel 7:

24. Cele zece coarne înseamnă că din împărăţia aceasta se vor ridica zece împăraţi. Iar după ei se va ridica un altul care se va deosebi de înaintaşii lui şi va doborî trei împăraţi.

25. El va rosti vorbe de hulă împotriva Celui Preaînalt, va asupri pe sfinţii Celui Preaînalt şi se va încumeta să schimbe vremurile şi legea; şi sfinţii vor fi daţi în mâinile lui timp de o vreme, două vremuri şi o jumătate de vreme.

 

 În 1Ioan 2:18-22 se arată că "antichrist" poate deveni oricine care neagă pe Tatăl şi pe Fiul. Dar acesta este doar sensul secundar al expresiei "Antichrist".


         Însă cuvântul "Antichrist" are şi un sens principal “Antichristul” (articulat “hoti Antichristos” – “Antichristul acela”), de o importanţă aparte, care îl deosebeşte de toţi ceilalţi "antichrişti". El este descris în Biblie, ca fiind cel mai important personaj negativ de pe pământ, ca ultimul lider politic al Terrei, pe care Domnul nostru Isus Christos îl va nimici la prezentarea (parousia) măririi sale. Versetele din Biblie se completează reciproc.


       Apostolul Ioan scria: "Aţi auzit că vine Antichristul acela" 1Ioan 2:18. De unde au auzit? Evident că din Cartea Profetului Daniel, recomandata şi de Domnul Isus spre citire (Matei 24:15, Marcu 13:14).

 

Deci apostolul Ioan confirmă că era o astfel de învăţătură despre un Antichrist de seamă printre creştini. Cine a lansat această învăţătură şi pe ce considerente? Combate Ioan această învăţătură? Lasă el să se înţeleagă aşa ceva? Nu, nici vorbă. Însă spune că până la apariţia ultimului Antichrist, care va fi şi cel mai mare antichrist care a trăit vreodată, vor ieşi mulţi antichrişti, de talie mai mică. Ioan nu combate, ci completează învăţătura despre Antichrist. Îl avem pe Nero, Diocleţian, Iulian Apostatul etc., etc... Hitler, Stalin, Mussolini, Pol Pot, etc. toţi au fost antichrişti într-un fel sau altul, dar cel care va fi ultimul îi va întrece pe toţi. De unde putem şti asta?


         Atât profetul Daniel, cât şi apostolul Pavel au prezis apariţia unui om deosebit, care se va lupta împotriva lui Dumnezeu şi împotriva închinătorilor adevăratului Dumnezeu şi se va prezenta ca fiind el însusi un dumnezeu, cerând închinare, care i se cuvine numai lui Dumnezeu. Atunci mulţi se vor lepăda de creştinism. Asta va fi marea apostazie prezisă de apostolul Pavel la 2Tesaloniceni 2:3.       

  Este adevărat că până atunci au mai fost şi vor mai fi lepădări de credinţă, sau de anumite adevăruri fundamentale, însă acel eveniment prezis de Pavel le va întrece pe toate. Va fi apostazia apostaziilor, aşa cum şi ultimul Anticrist va fi antichristul antichriştilor.

       Să citim cu atenţie Daniel 7:19-26, 2Tesaloniceni 2:1-12 şi Apocalipsa 13:1-18. Aşadar, nu putem nega că "antichrist", nu ar avea şi un alt înţeles, secundar, cel arătat de apostolul Ioan. Însă înţelesul principal este acela pe care l-a numit şi el "Aţi auzit că vine Antichristul acela" (la singular) 1Ioan 2:18. Apostolul nu se ridică să combată această idee (cum fac unii astăzi), ci doar o parafrazează, dându-i şi un înţeles secundar, fără să schimbe însă înţelesul principal.

 

Închinarea la Antichrist

 

În Biblie se consemnează că Antichiristul nu numai că se va lupta împotriva democraţiei şi a legilor democratice, ci şi împotriva lui Dumnezeu şi a credincioşilor, şi va merge şi mai departe, pretinzând ca toţi oamenii de pe pământ să se închine lui:

2Tesaloniceni 2:3. Nimeni să nu vă amăgească în vreun chip; căci nu va veni înainte ca să fi venit lepădarea de credinţă şi de a se descoperi omul fărădelegii, fiul pierzării,

4. potrivnicul care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte "Dumnezeu" sau de ce este vrednic de închinare. Aşa că se va aşeza în Templul lui Dumnezeu, dându-se drept Dumnezeu.

Apocalipsa 13:8. Şi toţi locuitorii pământului i se vor închina, toţi aceia al căror nume n-a fost scris, de la întemeierea lumii, în cartea vieţii Mielului care a fost junghiat.


       Unde este “templul” lui Dumnezeu în contextul spuselor lui Pavel din 2Tesaloniceni 2:4? Este posibil să fie templul de la Ierusalimul, pe care evreii vor să îl reconstruiască? Da. Însă nu cunoştea apostolul Pavel, profeţia lui Daniel despre dărâmarea templului din Ierusalim, profeţie confirmată şi de Domnul nostru Isus (Daniel 9:26, Matei 24:1,2)? O cunoştea, căci era parte din mesajul evangheliei. Şi totuşi, fiind inspirat, el profeţeşte în mod indirect că acest templu va fi rezidit pentru a fi un locaş de cult al Antichristului, cel principal.

 

Când va avea loc acest eveniment?

 

Apostolul vorbeşte de o mare apostazie, după care urmează să vină Antichristul (2Tesaloniceni 2:3). Se gândea apostolul la apostazia creştinilor? Da. Evident nu al tuturor creştinilor, ci a multora dintre ei, căci avertizarea aceasta era parte din mesajul evangheliei (Matei 24:9,10).

Nici o biserică sau lăcaş de cult creştin nu va fi cruţat. Antichristul se va aşeza în toate lăcaşurile unde se aduce închinare. Gândiţivă câte biserici sunt pe lume! Ce o să facă cu ele? Evident că o să le transforme în lăcaşuri de cult unde se vor închina lui Antichrist. Aceeaşi soartă vor avea şi celelalte lăcaşuri de cult, fie evreieşti, fie musulmane, fie budhiste, etc., fiindcă Antichristul nu va cruţa nici o releigie, ci le va desfiinţa pe toate. Deci dacă templul din Ierusalim va fi rezidit, o să ajungă pe mâna lui Antichrist.

 

     După ce Antichrist câştigă încrederea mondială, el şi cu ceilalţi lideri ai lumii vor da un decret pentru distrugerea vechilor sisteme religioase şi acapararea conducerii totale a maselor acestora, instaurând un cult al personalităţii liderului statului, devenit global (Apocalipsa 17:16):

 
"Aşa că se va aşeza în Templul lui Dumnezeu, prezentându-se drept Dumnezeu" 2Tesaloniceni 2:4


"El va rosti cuvinte împotriva Celui Prea Înalt, va persecuta pe sfinţii Celui Prea Înalt (adică pe cei ce nu vor primi semnul fiarei) şi se va gândi să schimbe timpurile şi legea, şi ei vor fi daţi în mâinile lui, pentru un timp, două timpuri şi o jumătate de timp" Daniel 7:25 (adică 3,5 ani, exact cum scrie în cartea Apocalipsa)


"I s-a dat o gură care rostea lucruri mari şi hule. Şi i s-a dat putere să lucreze 42 de luni" Apocalipsa 13:5 (adică 3,5 ani exact cum scrie în cartea lui Daniel)"

     

       Într-adevar, scopul dintotdeauna al lui Satan Diavolul a fost ca să devină Dumnezeu şi oamenii să se închine lui. Să nu uităm că el lucrează foarte inteligent şi în mod viclean. El nu va veni să spună direct > "Eu sunt Satana, Diavolul, închinaţi-vă mie!"


         În Biblie se spune clar că cei ce aduc jertfe idolilor, dumnezeilor falsi, se închină de fapt demonilor. De ce? Deoarece demonii – acei îngeri rebeli - primesc această închinare. Aşa că Satana va primi închinare prin OMUL FĂRĂDELEGII, descris la 2Tesaloniceni 2. "Omul Făradelegii" este un alt nume descriptiv al lui Anticrist. Însă, ca un om să poată primi închinare, el trebuie să se autodeclare Dumnezeu. Va face acest om aşa ceva? Da > "Aşa că se va aşeza în Templul lui Dumnezeu, prezentându-se drept Dumnezeu."


          Cum va reuşi el acest lucru?

Să nu uităm că oamenii au deja Dumnezei tradiţionali, aşa că dacă el ar dori să fie proclamat Dumnezeu, trebuie să dea la o parte aceşti dumnezei tradiţionali, sau în cel mai bun caz să accepte şi închinarea la aceşti dumnezei tradiţionali, pe lângă închinarea adusa lui.


         Să fim atenţi, Apocalipsa arată clar că în cele din urmă sistemul politic ajuns pe mâinile lui, va NIMICI religiile tradiţionale care vor fi unite într-un mare sistem babilonic:

"Şi cele zece coarne pe care le-ai văzut şi fiara vor urî pe prostituată, o vor pustii şi o vor lăsa goală. Carnea i-o vor mânca şi o vor arde cu foc."
Apocalipsa 17:16

 
      Deci, în cele din urmă, va rămâne o singură formă de închinare, închinarea la Omul Fărădelegii, închinarea la Antichrist.


      Prorocul Daniel şi Apostolul Pavel descriu şi ei foarte clar acest eveniment, dar cu alte cuvinte:

"El va rosti cuvinte împotriva Celui Prea Înalt, va asuprii pe sfinţii Celui Prea Înalt şi se va gândi să schimbe timpurile şi legea..." Daniel 7:25
"Nimeni sa nu va amageasca in vreun fel, caci nu va veni inainte de a fi venit lepadarea de credinta si de a se fi descoperit omul pacatului, fiul pierzarii, care se impotriveste si se inalta mai presus de tot ce se numeste "Dumnezeu" sau este vrednic de inchinare. Asa ca se va aseza in Templul lui Dumnezeu, prezentandu-se drept Dumnezeu."
2Tesaloniceni 2:3,4


Religia atee a viitorului

 

Dacă toate religiile tradiţionale vor fi desfiinţate, rămânând închinarea la un singur om, la Antichrist, ce fel de religie o fi asta, dacă nu o religie ateistă? Am folosit expresia "religie ateistă" pentru a arăta că nu va fi o religie tradiţională, în sensul tradiţional al cuvântului cu un D-zeu tradiţional în cer, deoarece ateiştii evoluţionişti, nu cred aşa ceva. Ei resping orice divinitate tradiţională, deoarece se ghidează după evoluţie.
Şi printre ateişti sunt filozofi care agreează ideea că noţiunea în sine - de "Dumnezeu" - nu este neapărat rea, din contră este chiar bună, că e bine să fie biserici, că e bine ca oamenii să creadă în cineva sau ceva înălţător din PUNCT DE VEDERE SOCIAL. Să fim atenţi ce mai spun ei, că ideea de Dumnezeu promovează evoluţia, argumentând însă, asupra faptului ca TERMENUL (de Dumnezeu) TREBUIE REDEFINIT.
Deci nu putem spune că închinarea la un om este o religie teistă, care acceptă că există un Dumnezeu supranatural, un Creator în sensul tradiţional al cuvântului. Nu! Dacă acest om ar accepta că există Satan şi că el este reprezentantul lui Satan, atunci ar trebui să explice şi ce s-a întâmplat cu Dumnezeu... În plus e ilogic, ca un om să câştige popularitate prin a afirma ca el este unealta lui Satan. Însă este logic, ca un om să câştige popularitate afirmând că nu există Dumnezeu, nici Satan, nici îngeri buni sau răi, că Biblia este un mit şi că evoluţia le explică pe toate. Această teorie evoluţionistă este foarte populară şi este venerată deja ca Biblia, ca Coranul sau ca orice alta carte considerată sfântă. Lui Satan nu-i pasă că Anticristul nu va crede în existenta Celui Rău. Satana va primi închinarea ce se va practica către Antichrist, deoarece puterea primită de Anticrist este de la el.

 

Ultima armă

 

Evident că există o diversitate, pe care unii o numesc evoluţie, dar numai în cadrul speciei, şi nu între specii, căci aşa a făcut Dumnezeu speciile să fie. Poneiul va fi cal întotdeauna, deşi diferă de caii obişnuiţi. Deşi este mic, nu va evolua niciodată în măgar şi nici în câine. Astfel, hotarele diversităţii sunt clar marcate de Dumnezeu peste care nici o specie nu poate trece.

 

Teoria evoluţiei este ultima armă a lui Satan, pe care o lanseză împotriva Creatorului Universului. Lumea va fi înşelată definitiv cu această armă. Aşa că nu este de mirare, de ce oamenii nu se vor pocăi, nici la cele mai crunte pedepse ce vor fi lăsate de Dumnezeu, expuse în Apocalipsa. Ei vor pune aceste fenomene pe seama capriciilor naturii şi vor exclude în continuare pe Creator, care ar fi putut să le vină în ajutor.

"Şi au hulit pe Dumnezeul cerului din cauza durerilor lor, şi nu s-au pocăit de faptele lor." Apocalipsa 16:11

 

Apariţia lui Antichrist este cu puţin timp înaintea venirii Domnului şi Mântuitorului nostru Isus.


        Apostolul Pavel scria ca Domnul Isus nu va veni până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credinţă şi Antichristul (acest lider mondial al omenirii): 

 "1. În privinţa venirii Domnului nostru Iisus Hristos şi a adunării noastre împreună cu El, vă rugăm, fraţilor,

2. Să nu vă clintiţi degrabă cu mintea, nici să vă spăimântaţi - nici de vreun duh, nici de vreun cuvânt, nici de vreo scrisoare ca pornită de la noi, cum că ziua Domnului a şi sosit.

3. Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip; căci ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credinţă şi nu se va da pe faţă omul nelegiuirii, fiul pierzării,

4. Potrivnicul, care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte Dumnezeu, sau se cinsteşte cu închinare, aşa încât să se aşeze el în templul lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept dumnezeu." 2Tesaloniceni 2 

 

Aşadar prima dată este venirea lui Antichrist, urmată de marea lepădare de credinţă şi apoi venirea Domnului Isus. Cei care aşteaptă prima dată venirea Domnului şi apoi venirea lui Antichrist, vor râmâne surprinşi, dezamăgiţi şi nepregătiţi când se vor ivi acele vremuri. Antichristul nu va fi un om religios, în sensul tradiţional şi nu va da nici o lege duminicală obligatorie, cum se aşteaptă unii, bazându-se pe un verset sau altul, greşit înţeles. Din contră, trebuie să ne aşteptăm ca el să scoată Biblia în afara legii, deoarece creştinii o consideră autoritatea legală supremă pe pământ. Antichristul va fi autoritatea supremă a unui regim totalmente ateu, cu doctrine absolute şi radicale, la care numai comuniştii şi literatura science-fiction au cutezat să gândească. Nu va avea nimic de a face cu Biblia sau doctrinele unui cult anume. Cezarii  Romei  au  persecutat  pe creştini pentru că nu îi acceptau ca autoritate supremă a statului imperial care îi lansase. La fel va face şi Antichristul acela. Dar, e greu să te pui în luptă cu Dumnezeu. Numai nebunii o fac. El va fi ultimul. Ultimul “dumnezeu” nebun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu