duminică, 10 martie 2024

Potopul: mic sau mare? (dovezi)

Din nou despre Marele Potop (dovezi)

 

- A fost el într-adevăr mare, adică planetar sau doar unul local?

Mărturia sedimentelor maritime (oceanice) pe munţi

Dacă potopul n-a fost planetar, cum au ajuns sedimentele marine pe cei mai înalţi munţi din TOATĂ LUMEA?

Munţii Himalaya au sedimentele de calcar şi gresie în care au fost găsite fosile marine incorporate. Calcarul este o rocă sedimentară, dominant organogenă, de culoare albă, cenușie sau galbenă. Roca este compusă în special din mineralele calcit și aragonit ambele având formula chimică CaCO3 (carbonat de calciu).

Roca sedimentară denumită „gresie“ este formată din claste (granule) de mărimea nisipului, de 0.06 până la 2 mm diametru, cel mai frecvent aparținând mineralogic cuarțului sau feldspaților, cimentate de soluții silicioase sau carbonatice.

Marmura este o rocă metamorfică, compusă în cea mai mare parte din calcit (forma cristalină a carbonatului de calciu, CaCO3) și obținută prin metamorfoza calcarului.

Metroul din Bucureşti are o staţie numită Politehnica placată cu gresie (din marmură) din Munţii Gilăului cariera Savădisla, jud Cluj şi Roșia, din munţii Apuseni. În plăcile din Stația de metrou Politehnica se pot vedea scoici, melci, corali şi rudisti maritimi - acestea din urmă fiind dispărute.

Problema construcţiei

Chinezii aveau nave foarte mari cu trei etaje în evul mediu. Pe ele cultivau mici grădini şi aveau stoluri de animele.

Problema spaţiului de depozitare în arcă

Animalele puteau fi luate în arcă atunci când ele erau puişori. Nu consumau multă hrană sau apă, nici spaţiu şi nu faceau nici mult gunoi. În cadrul fiecarei specii există diversitate. Deci în arcă nu au existat cai uriaşi şi ponei mici, ele au apărut după potop. Şi aici nu putem vorbi doar de volum, mic, mediu sau mare. Cine ştie dacă unele rase foarte diferite şi în alte privinţe, nu au acelaşi strămoş (ex lama - cămila fără cocoaşă, dromaderul - camila cu o cocoaşă şi camila cu două cocoaşe)?

Problema apei

Scepticii spun că nu a existat un Potop Universal, deoarece apa care a acoperit cei mai înalţi munţi n-avea unde să dispară (să se scurgă), respectiv nu exista o sursă aşa de mare în subsol, de unde să apară. ADEVĂRUL ESTE că există un ocean subteran masiv situat lângă nucleul Pământului de 3 ori mai mare decât toate oceanele (la un loc). Din nou, criticii Bibliei gafează, ca în multe alte domenii ale istoriei, după cum arată Verner Keller în cartea "The Bible as History" ("Biblia ca Istorie").

https://fb.watch/oNlHmKaPqM/

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu