sâmbătă, 9 martie 2024

Cartea istorică-biblică “DEZLEGAREA TAINELOR" - FINALUL

 

Post Scriptum

De reţinut

 

De ce este credibilă Biblia şi poate fi numită Sfintele Scripturi?

 

Sunt multe motive, una dintre ele fiind uimitoarele profeţii biblice – confirmate de istorie.

Biblia - Cartea Cărţiloreste o carte a minunilor profetice. În nici o altă carte nu s-a prezis cu atâta exactitate viitorul.

Ce spun profeţiile acestei minunate cărţi a cărţilor despre viitor? Că Dumnezeu nu va lăsa până la nesfârşit ca să se întâmple lucruri tragice pe pământ, ci el va face o schimbare istorică şi definitivă, eliminând sursa şi efectele răului, pentru totdeauna.

De aceea merită luat în considerare un citat din cartea profetului Daniel:

"Binecuvântat să fie Numele lui Dumnezeu, din veşnicie în veşnicie! A Lui este înţelepciunea şi puterea.

El schimbă vremurile şi împrejurările; El răstoarnă şi pune pe împăraţi; El dă înţelepciune înţelepţilor şi pricepere, celor pricepuţi!

El descoperă ce este adânc şi ascuns; El ştie ce este în întuneric şi la El locuieşte lumina." Daniel 2:20-22

 

Ca să înţelegem importanţa acestei dovezi, trebuie să ne adâncim în următoarele subiecte:

Ce este o profeţie?

Profeţia constă în cuvinte, vedenii sau vise de inspiraţie divină, pe care le primeşte cineva prin revelaţie de la Dumnezeu. Profeţiile pot fi didactice, cu scopul de a învăţa şi corecta sau cu scopul de a preveni şi a avertiza asupra unor evenimente din viitor. Un alt scop al lor este de a încuraja şi a consola.

- Ce este un profet?

Un profet este un om care transmite mesajele profetice primite de la Dumnezeu. Omul trebuie să fie numit de Dumnezeu, ca să poată fi profet. Profetul, în funcţie de însărcinarea dată de Dumnezeu, se poate adresa unui individ, unui grup, unei naţiuni, unor naţiuni sau chiar lumii întregi.

- Ce este un contra-profet (numit "profet fals)?

Satan Diavolul ridică profeţi falşi şi interpreţi neinspiraţi pentru a zădărnicii profeţiile lui Dumnezeu (Ieremia 23:16-22). Unii dintre aceştia sunt excroci pur şi simplu şi nici ei nu cred ceea ce spun, alţii sunt înşelaţi de vedeniile şi visele mincinoase trimise de Diavol

- Unii nu cred în împlinirea tuturor profeţiilor Bibliei şi spun că nu se vor împlini chiar toate profeţiile, dacă Dumnezeu nu are oameni potriviţi. Este adevărată această idee? Nu! Toate profeţiile Bibliei se vor împlini. De ce?

Nici o profeţie din Sfintele Scripturi nu este de origine omenească (2 Petru 1:20), şi deoarece Dumnezeu este mai puternic decât Diavolul, toate profeţiile vor fi împlinite.

Există o carte scrisă de Werner Keller “Biblia ca istorie” - la noi a apărut sub titlul "Şi totuşi Bibia are dreptate" (în engleză "The Bible as History") - în care autorul aduce argumente solide că Biblia este corectă din punct de vedere istoric.

Nu el este singurul autor ce susţine atuul istoric al Bibliei. Sunt mulţi. De exemplu, Nelson Glueck scria “Timp de 30 de ani am făcut săpături arheologice . . ., iar în ce priveşte exactitatea istorică, am descoperit că Biblia a avut întotdeauna dreptate.„

Nelson Glueck (4 iunie 1900 - 12 februarie 1971) a fost un rabin american, academician și arheolog. A fost președinte al Uniunii Colegiului Ebraic din 1947 până la moartea sa, iar activitatea sa de pionierat în arheologia biblică a dus la descoperirea a 1.500 de situri arheologice (localităţi vechi).

Biblia are cel mai puternic atu: profeţiile împlinite, confirmate de istorie.

Profetul Daniel prezice nişte evenimente istorice cu exactitate, cu mult înainte ca personajele din profeţii să se fi născut. Numai Dumnezeu are această capacitate!

 

Toţi suntem responsabili, nu putem fi neutrii

 

Discuțiile despre profeţiile Bibliei, sunt extrem de importante, deoarece suntem în timpul împlinirii unor profeții importante şi lumea trebuie să ştie. Cei ce vor şti vor avea posibilitatea să se salveze, iar cei care vor refuza să ştie, vor fi ca cei de pe timpul lui Noe:

Matei 24

37. Cum s-a întâmplat în zilele lui Noe, aidoma se va întâmpla şi la venirea Fiului omului.

38. În adevăr, cum era în zilele dinainte de potop, când mâncau şi beau, se însurau şi se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie,

39. şi n-au ştiut nimic, până când a venit potopul şi i-a luat pe toţi, tot aşa va fi şi la venirea Fiului omului.

Refuzul de a cunoaşte nu va fi scuzabil.

Dumnezeu să vă binecuvânteze prin adevărul Său! În numele şi pentru meritele Fiului Său, Domnul şi Mântuitorul nostru Isus Christos! Amin!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu