joi, 14 martie 2024

Testează predicatorii cu Biblia

 

Ai vrea ca Dumnezeu să te găsească mincinos?

 

Cred că nimeni nu vrea. Ei bine, atunci aveți grijă să nu vă lăsați înșelați de cel mai mare mincinos și înșelătoriu, care este bătrânul Șarpe, numit Satana Diavolul!

 

„Știu faptele tale, osteneala și răbdarea ta și că nu poți suferi pe cei răi; că ai pus la încercare pe cei care spun că sunt apostoli și nu sunt, și i-ai găsit mincinoși” (Apocalipsa 2:2)

 

Prin urmare, trebuie să testăm orice predicator care spune că este trimis de Dumnezeu sau care face lucrarea lui Dumnezeu.

 

De exemplu, ar trebui să credem „evangheliştii” (indiferent dacă sunt preoţi, pastori sau laici) care ne oferă o a doua „șansă” de mântuire, după ce murim?

 

Există culte care susţin, că dacă nu te poţi „mântui” în această viaţă, încă nu este totul pierdut, căci, te vei putea mântui după ce mori.

 

Multe din aceste culte îşi au originea în SUA (cu extensii şi în Romania), cum ar fi:

-      Institutul Biblic Berean  

-      Institutul Biblic Pastoral

-      Asociaţia Internaţională Zorile

-      Martorii Lui Iehova

 

Toate aceste grupuri misionare (precum şi altele) sunt legate de „opera” unui fost pastor adventist din SUA, pe nume Charles Taze Russell, numită „Studii În Scripturi”.

 

Grupurile afirmă „CA SPERANȚA PENTRU LUME stă în învierea tuturor din mormintele lor și în binecuvântările și oportunitățile împărăției de o mie de ani a lui Hristos la a doua Sa venire, despre care condițiile prezente indică că este aproape. (Luca 21:25-28, Ioan 5:28-29)”

 

Însă aceste grupuri afirmă că, dacă un păcătos moare nepocăit, nu totul este pierdut pentru el, pentru că în cei o mie de ani ai lui Hristos el mai poate fi îndreptat. Dar Scriptura ne învață clar că fără pocăință aceste binecuvântări nu se pot obține și această pocăință trebuie să existe înainte de moarte, pentru că după moarte nu se poate face nimic:

Dumnezeu nu ține cont de vremurile de ignoranță și acum poruncește tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască; (Faptele Apostolilor 17:30)

Dar le-am propovăduit mai întâi celor din Damasc, apoi celor din Ierusalim, din toată Iudeea și neamurilor, să se pocăiască și să se întoarcă la Dumnezeu și să facă fapte vrednice de pocăința lor. (Faptele Apostolilor 26:20)

Dar, cu împietrirea inimii tale, care nu vrea să se pocăiască, strângi o comoară de mânie pentru ziua mâniei și a arătării dreptei judecăți a lui Dumnezeu (Romani 2:5).

I-am dat timp să se pocăiască, dar nu vrea să se pocăiască de curvia ei! (Apocalipsa 2:21)

Oricine nu a fost găsit scris în Cartea Vieții a fost aruncat în iazul de foc. (Apocalipsa 20:15)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu