miercuri, 6 martie 2024

Cartea istorică-biblică “DEZLEGAREA TAINELOR" - „Mica Apocalipsă” (12)

 

Capitolul XII

Finalul regatelor prezis

-      Confirmarea nu este departe

 

Profeţiile lui Daniel despre cursul istoriei lumii

Daniel capitolul 2 în comparaţie cu evenimentele politice descrise în Cartea Apocalipsa

 

Asemănarea anumitor profeţii din Cartea Profetului Daniel cu cele din Cartea Apocalipsa, au făcut pe unii comentatori să afirme – şi pe bună dreptate, că acestea sunt aceleaşi evenimente. Astfel, aceste evenimente din Cartea Profetului Daniel au fost privite ca o apocalipsă în miniatură, „Mica Apocalipsă”.

 

Să privim comparaţia lor.

 

Daniel 2:31. Tu, rege, te uitai, şi iată că ai văzut un chip mare. Chipul acesta era foarte mare şi de o strălucire nemaipomenită. Stătea în picioare înaintea ta, şi înfăţişarea lui era înfricoşătoare.

32. Capul chipului acestuia era de aur curat; pieptul şi braţele îi erau de argint; pântecele şi coapsele îi erau de aramă;

33. fluierele picioarelor, de fier; picioarele, parte de fier şi parte de lut.

34. Tu te uitai la el, şi s-a dezlipit o piatră fără ajutorul vreunei mâini, a izbit picioarele de fier şi de lut ale chipului şi le-a făcut bucăţi.

35. Atunci fierul, lutul, arama, argintul şi aurul s-au sfărâmat împreună şi s-au făcut ca pleava din arie vara; le-a luat vântul, şi nici urmă nu s-a mai găsit din ele. Dar piatra care sfărâmase chipul s-a făcut un munte mare şi a umplut tot pământul.

36. Iată visul. Acum îi vom spune şi tâlcuirea înaintea regelui.

37. Tu, rege, eşti regele regilor, căci Dumnezeul cerurilor ţi-a dat regat, putere, bogăţie şi slavă.

38. El ţi-a dat în mâini, oriunde locuiesc ei, pe copiii oamenilor, fiarele câmpului şi păsările cerului şi te-a făcut stăpân peste toate acestea: tu eşti capul de aur!

39. După tine se va ridica un alt regat, mai neînsemnat decât al tău, apoi un al treia regat, care va fi de aramă şi care va stăpâni peste tot pământul.

40. Va fi un al patrulea regat, tare ca fierul; după cum fierul sfărâmă şi rupe totul, şi ea va sfărâma şi va rupe totul, ca fierul care face totul bucăţi.

41. Şi după cum ai văzut picioarele şi degetele picioarelor parte de lut de olar şi parte de fier, tot aşa şi regatul aceasta va fi împărţit; dar va rămâne în ea ceva din tăria fierului, tocmai aşa cum ai văzut fierul amestecat cu lutul.

42. Şi după cum degetele de la picioare erau parte de fier şi parte de lut, tot aşa şi regatul aceasta va fi în parte tare şi în parte plăpând.

43. Dacă ai văzut fierul amestecat cu lutul, înseamnă că se vor amesteca prin legături omeneşti de căsătorie, dar nu vor fi lipiţi unul de altul, după cum fierul nu se poate uni cu lutul.

44. Dar în vremea acestor regi, Dumnezeul cerurilor va ridica un regat care nu va fi nimicit niciodată şi care nu va trece sub stăpânirea unui alt popor. El va sfărâma şi va nimici toate acele regate, şi el însuşi va dăinui veşnic.

 

Cercetătorii profeţiilor Bibliei recunosc încă din antichitate că aceste patru regate (împărăţii) au fost: Babilon, Persia, Macedonia şi Roma.

 

Daniel 7: 7 După aceea m-am uitat în vedeniile mele de noapte şi iată că era o a patra fiară, nespus de grozav de înspăimântătoare şi de puternică; avea nişte dinţi mari de fier, mânca, sfărâma şi călca în picioare ce mai rămânea; era cu totul deosebită de toate fiarele de mai înainte şi avea zece coarne.

8 M-am uitat cu băgare de seamă la coarne şi iată că un alt corn mic a ieşit din mijlocul lor, şi dinaintea acestui corn au fost smulse trei din cele dintâi coarne. Şi cornul acesta avea nişte ochi ca ochii de om şi o gură care vorbea cu trufie. (...)

23. El mi-a vorbit aşa: "Fiara a patra este o a patra împărăţie care va fi pe pământ. Ea se va deosebi de toate celelalte, va sfâşia tot pământul, îl va călca în picioare şi-l va zdrobi.

24. Cele zece coarne înseamnă că din împărăţia aceasta se vor ridica zece împăraţi. Iar după ei se va ridica un altul care se va deosebi de înaintaşii lui şi va doborî trei împăraţi.

25. El va rosti vorbe de hulă împotriva Celui Preaînalt, va asupri pe sfinţii Celui Preaînalt şi se va încumeta să schimbe vremurile şi legea; şi sfinţii vor fi daţi în mâinile lui timp de o vreme, două vremuri şi o jumătate de vreme.

26. Apoi va veni judecata şi i se va lua stăpânirea, care va fi prăbuşită şi nimicită pentru totdeauna.

 

Apocalipsa 13:

1. Apoi am stat pe nisipul mării. Şi am văzut ridicându-se din mare o fiară cu zece coarne şi şapte capete; pe coarne avea zece cununi împărăteşti, şi pe capete avea nume de hulă.

2. Fiara pe care am văzut-o semăna cu un leopard; avea labe ca de urs şi gură ca o gură de leu. Balaurul i-a dat puterea lui, scaunul lui de domnie şi o stăpânire mare.

3. Unul din capetele ei părea rănit de moarte; dar rana de moarte fusese vindecată. Şi tot pământul se mira după fiară.

4. Şi au început să se închine balaurului, pentru că dăduse puterea lui fiarei. Şi au început să se închine fiarei, zicând: "Cine se poate asemăna cu fiara şi cine se poate lupta cu ea?"

5. I s-a dat o gură care rostea vorbe mari şi hule. Şi i s-a dat putere să lucreze patruzeci şi două de luni.

6. Ea şi-a deschis gura şi a început să rostească hule împotriva lui Dumnezeu, să-I hulească Numele, cortul şi pe cei ce locuiesc în cer.

7. I s-a dat să facă război cu sfinţii şi să-i biruie. Şi i s-a dat stăpânire peste orice seminţie, peste orice norod, peste orice limbă şi peste orice neam.

8. Şi toţi locuitorii pământului i se vor închina, toţi aceia al căror nume n-a fost scris, de la întemeierea lumii, în cartea vieţii Mielului care a fost junghiat.

9. Cine are urechi să audă!

 

Analiza textelor profetice despre al patrulea regat (Daniel 2:31-44; Daniel 7:7-26; Apocalipsa 13:1-9)

 

Dacă ne-am uitat atenţi peste texte şi le-am comparat, am putut observa că profeţiile citate arată ridicarea unui regat de tipul unui mare imperiu, tare şi aspru, care va avea ca punct culminant o perioadă în care vor domni 10 regi şi apoi, după ei va veni încă unul, care va fi ultimul rege al acestui regat. Profeţiile citate arată clar că în cele din urmă, acest imperiu va avea tot pământul şi toţi oamenii de pe pâmânt sub controlul ei: “Şi i s-a dat stăpânire peste orice seminţie, peste orice norod, peste orice limbă şi peste orice neam.” Profeţia mai spune, că preocuparea principală a acestui rege  - având acum denumirea de „preşedinte”, care cu anumite excepţii este în fond acelaşi rol, fiind o altă pălărie pe aceeaşi Mărie – va fi să lupte împotriva lui Dumnezeu şi împotriva acelora care mai cred în El. Deci va fi o perioadă de glorie a ateismului militant.

Sunt profeţii triste, dar cu un final fericit: Dumnezeu are ac de cojocul ei!

 

Citind cu atenţie profeţiile, oricine poate constata că imperiul acesta există şi este în plină expansiune, în forma împărţită (divizată) prezisă de profetul Daniel. La apogeul ei vor apare cei zece regi atei. Până atunci mai putem vorbi de Dumnezeu şi de credinţă.

 

Despre ce regat - imperiu este vorba?

 

În Biblie, Dumnezeu ne-a dat nişte indicii clare. În primul rând, o profeţie veche, de pe timpul patriarhului Noe, spunea despre Iafet, strămosul europenilor, că el va avea întâietate pe pământ.

"Dumnezeu să lărgească locurile stăpînite de Iafet, Iafet să locuiască în corturile lui Sem, Şi Canaan să fie robul lor!" Geneza 9:27
 
         Vedem din acest verset ca Noe binecuvântează cel mai mult pe Iafet. Probabil el a fost cu ideea îmbrăcării tatălui lor, l-a care i s-a alăturat fratele lui, Sem. De aceea, Noe l-a pus să aibă întâietate. Istoria a confirmat hegemonia lui Iafet, de la care se trag popoarele europene, care au fost cele mai civilizate de pe pământ şi dacă privim harta lumii, europenii şi urmaşii lor împrăştiaţi în toată lumea, stăpânesc cele mai vaste teritorii, fiind amestecaţi cu Semiţii şi Hamiţii.


         La ora actuală europenii şi-au adjudecat supremaţia totală pe următoarele continente:

- Europa

- America De Nord

- America De Sud

- Australia

 

O prezenţă puternică o au şi în Asia, Africa şi insulele Oceaniei, prin colonizările şi politicile de dominare pe care le-au făcutstrămoşii lor. După cum vedem profeţia lui Noe s-a împlinit cu exactitate.

 

Dintre europeni, cei mai puternici au fost grecii şi apoi romanii. De fapt, dacă ne uităm cu luare aminte în lume, moştenirea politică europeană e tot un fel de "Imperiul Roman", prin influenţa pe care a lăsat-o în lume şi o exercită. Europenii - oriunde ar fi în lume (America, Europa, Australia, etc.) – se manifestă ca romanii, deseori avizi de cuceriri, stăpânire şi îmbogăţire, oricând gata de ceartă şi trădare între ei, ca şi cum ar fi cetăţeni ai unui district al Imperiului Romei. Era un timp în care soarele nu apunea niciodată în Imperiul Britanic, considerat a fi un urmaş al Imperiului Romei. Cine le-a dat dreptul să cucerească lumea şi să se poarte ca atare în ea, cu o mână de fier nemiloasă? Dacă studiem cu atenţie profeţiile din Daniel capitolul 2, exact aşa a fost profeţit că o să facă.


         O remarcă profetică despre Imperiul Roman era că în cele din urmă va ajunge "fier amestecat cu lut":

Daniel 2:41. Şi după cum ai văzut picioarele şi degetele picioarelor parte de lut de olar şi parte de fier, tot aşa şi împărăţia aceasta va fi împărţită; dar va rămâne în ea ceva din tăria fierului, tocmai aşa cum ai văzut fierul amestecat cu lutul. (...) 43. Dacă ai văzut fierul amestecat cu lutul, înseamnă că se vor amesteca prin legături omeneşti de căsătorie, dar nu vor fi lipiţi unul de altul, după cum fierul nu se poate uni cu lutul.


Ce înseamnă această împărţire şi amestecare?

 

Ni s-a scris ca acest imperiu "va fi împărţit", acică divizat în regiuni politice diferite, adică din el vor ieşi nişte regate secesioniste. Apoi ni s-a spus că vor fi nişte căsătorii mixte, între romani şi celelalte popoare, din care va reieşi o cultură mixtă. Să reţinem cum descrie profeţia supravieţuirea acestui imperiu: fier + lut (romanii + barbarii), adică romanii o să se unească cu barbarii. Şi aşa a fost.

Fierul e cultura romană şi lutul e cultura barbară care s-au unit. Toată Europa e impregnată de acest mariaj. Şi prin europeni a ajuns în toată lumea, deci putem spune că la conducerea lumii sunt tot romanii, numai că nu mai sunt romani pur sange, ci "corcituri".

Aşadar s-a întâmplat exact ce spunea profeţia din Daniel, fierul s-a unit cu lutul. Dacă ne uitam bine, vedem chiar că fostele districte din Imperiul Roman conduc lumea. Ei au cucerit tot ce a fost de cucerit. Ei au impus cam tot ce a fost de impus. Ei sunt fruntea lumii, unde sunt strânse bogăţiile lumii. Ei sunt stăpânii lumii. "Lumea a doua" şi "lumea a treia" adică ţările sărace şi foarte sărace, sunt la picioarele şi cheremul lumii întâi, adică lumea din fostul Imperiu Roman. Chiar şi la ruşi, mult timp la conducere au fost cei de neam roman, adică dinastia "ROMANOV".

Din imperiul Mari Britanii (care a fost şi mai este un district al Imperiului Roman, conform cu profeţia despre fier şi lut) s-au desprins un mic grup de colonişti impregnaţi de cultura romană, care au ajuns în America, de unde avem cultura şi limba engleză de peste ocean. Vom întâlni foarte multe cuvinte latine şi la englezi. Tot cultură de "fier + lut" sunt şi englezii, de aceea câte odată sunt tari, iar câte odată sunt slabi.

 Spaniolii sau portughezii au făcut la fel, şi-au dus cultura romană în regiunile pe care le-au cucerit peste ocean. Şi ei sunt de neam neo-latin. Aşadar, Imperiul Roman e fiara a patra, care a supravieţuit în ecuaţia prezisă "FIER + LUT" şi va supravieţui, până la sfârşit.

 

Acest imperiu divizat va cădea doar atunci când va apărea ultimul lider: Antichristul. El şi imperiul colosal pe care-l va conduce, va fi lovit de "piatra" prezisă de profeţie (Domnul Isus Christos, Mesia). Pâna ce nu vine Antichristul, nu va fi nici un final.


         Dacă punem elementele profeţiei din Daniel şi Apocalipsa împreună vom ştii când se apropie timpul lui Antichrist.

Daniel scrie aşa "se va încumeta să schimbe legea acelui timp" (Daniel 7:25). Adică va lucra împotriva legilor divine, lăsate omenirii de veacuri. Semnele actuale arată că se pregăteşte ceva în acest sens în culisele ascunse ale politicii mondiale. Prin legile divine înţeleg acele legi de bun simţ care sunt ghidate de conştiinţa divina. Deci Antichristul va călca în picioare tot ce avem sfânt în noi, va face legi care sunt contra firii, contra raţiunii, contra moralei, contra eticii, contra dreptatii, contra adevărului şi tot ce este divin. Va aboli democraţia şi va instaura dictatura eului său şi cultului personalităţii sale diabolice.

Pentru o perioadă de trei ani şi jumătate înainte de venirea Domnului Isus, cât indică profeţiile, vom trăi într-un fel de Zombi World periculos. Vom trăi într-o lume zombificată ideologic, între oameni care și-au pierdut identitatea morală umană, un fel de masă bine drogată ideologic (în stare de letargie spirituală gravă), cu creierul spălat, îndoctrinaţi să execute orbeşte orice li se cere la comandă şi fără să gândească, de către superiorul lumii, Antichristul. El va folosi lumea în interes personal, ca masă de manipulare politică. Oamenii astfel drogaţi ideologic, vor ajunge dezumanizaţi, fără caracter propriu, fiind lipsiţi de voință şi logică proprie, sclavi ideologici. Vor fi aserviţi total unui om, care l-a rândul lui, va fi aservit total Satanei, fără măcar ca el să îşi dea seama.


         Aceste legi vor fi legiferate şi impuse de Antichrist şi echipa sa politică (adică Guvernul Mondial), tuturor statelor, nici un stat nu va scăpa. Nici chiar statele musulmane. Deci trebuie să asistăm la un ultim asalt al acestui imperiu de fier euro-atlantic, contra tuturor nesupuşilor din jurul său. Adică va fi un război final între globaliştii euro-atlantici şi cei nesupuşi faţă de ei, din est. Evident, vor învinge globaliştii euro-atlantici - având tehnologie mai avansată, aceste elementele politice ce vor conduce lumea spre haos sub comanda generală a lui Antichrist, atât cât li s-a dat voie de către Dumnezeu, trei ani şi jumătate. Apoi vor fi măturaţi de pe scena istoriei, pentru totdeauna.

 

Matei 24:

37. Cum s-a întâmplat în zilele lui Noe, aidoma se va întâmpla şi la venirea Fiului omului.

38. În adevăr, cum era în zilele dinainte de potop, când mâncau şi beau, se însurau şi se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie,

39. şi n-au ştiut nimic, până când a venit potopul şi i-a luat pe toţi, tot aşa va fi şi la venirea Fiului omului.


De ce avem nevoie acum?

 

Mesajul biblic este important: "Pocăiți-vă şi credeţi în Evanghelie!" - Marcu 1:15, Romani 7, Efeseni 4:17-32, Romani 3: 9-27.

 

Să fugim de mânia care vine! - este un avertisment final al Cărţii Apocalipsa:

Apocalipsa 11:18. Neamurile se mâniaseră, dar a venit mânia Ta; a venit vremea să judeci pe cei morţi, să răsplăteşti pe robii Tăi proroci, pe sfinţi şi pe cei ce se tem de Numele Tău, mici şi mari, şi să prăpădeşti pe cei ce prăpădesc pământul!

 

Când păcatele omenirii vor atinge apogeul, răbdarea lui Dumnezeu va avea o limită şi uşa harului se va închide. "Sună din trâmbiţă!" că să poată fi avertizaţi câţi mai mulţi, ca prin pocăinţă smerită, credinţă şi iubire adevărată să scape de "mânia" care vine!

 

Dumnezeu este iubire, El nu se bucură de moartea celor nepocăiţi şi nu doreşte moartea lor. Fii erou al credinţei! Dumnezeu te cheamă să spui lumii despre această iubire, dar şi despre pedeapsa ce îi aşteaptă pe cei nesupuşi şi neascultători:

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.”

Ioan 3:16

Dumnezeu să te binecuvânteze pe tine cititorule care ai pus la inimă aceste avertizări şi îndemnuri! Amin!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu