duminică, 17 martie 2024

Pământ sferic sau plat?

Pastila pământului plat

 

Biblia nu ne îndeamnă să fim habotnici şi creduli.

Din contra:

- expresia 'tot ce este adevarat' - prin care ni se cere discernământul, nu ne dă voie să alunecâm în nici o extremă.

 

- Iata ce a facut Ezechia in tot Iuda. El a facut ce este bine, ce este drept, ce este adevarat, inaintea Domnului Dumnezeului sau. (2Cron.31:20)

- Incolo, fratii mei, tot ce este adevarat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice fapta buna si orice lauda, aceea sa va insufleteasca. (Filip.4:8)

 

Daca pamantul nu este glob, el are margini. Si toti marinarii si aviatorii ar vedea asta, daca s-ar apropia de extremitati.

Uneori ma gandesc daca nu ateii sunt la originea arcelor grupuri cu pamantul plat, ca sa-si bata joc de crestini dupa aceea. S-a demonstrat ca in spatele unor astfel de postari aparent pro-Biblie, sunt de fapt atei in piei de oaie.

 

James Hannam a scris:

 

    „Mitul că oamenii din Evul Mediu credeau că Pământul ar fi plat pare să dateze din secolul al XVII-lea ca parte a unei campanii a protestanților contra dogmelor catolice. Dar el a căpătat adepți în secolul al XIX-lea, mulțumită istoriilor eronate cum ar fi lucrarea lui John William Draper History of the Conflict Between Religion and Science (1874) și cea a lui Andrew Dickson White A History of the Warfare of Science with Theology in Christendom (1896). Ateii și agnosticii au susținut teza conflictului în scopuri proprii, dar cercetarea istorică a demonstrat treptat că Draper și White au propagat mai multe fantezii decât fapte reale în efortul lor de a dovedi că știința și religia sunt în mod etern încleștate în conflict.”

 

Fantezii nebiblice

Teoriile moderne ale Pământului plat, cum ar fi cele îmbrățișate de societățile moderne ale Pământului plat sunt etichetate în mod obișnuit drept pseudoștiință.

 

În 1947, Klaas Dijkstra a afirmat că Pământul este plat, afirmație pe care a susținut-o până la moartea sa în 1969. Conform teoriei sale, Pământul este un disc rotund plat care are la marginea sa un zid din gheață - acestă zonă fiind considerată Polul Sud. Dijkstra a numit Polul Sud ca "zona de apatie", lumea se termină acolo, aerul este subțire și busola nu funcționează corect. Polul Nord se află în centrul Pământului plat al lui Dijkstra.

Wikipedia

https://semneletimpului.ro/religie/teologie/biblie/ce-spune-biblia-despre-teoria-pamantului-plat.html

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu